Flere vælger det gode håndværk – 4 køkkentrends i 2021

Hvert år kommer der et hav af nye trends. Nogle trends kommer og går, andre er vilde og bliver aldrig til noget, og nogle hænger ved i flere år. Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal lægge sit fokus.

Derfor har vi samlet de 4 vigtigste køkkentrends i 2021, så du kan få indblik i, hvilke trends du skal holde øje med.

1. Det gode håndværk

I 2021 er det store køkkenalrum helt klart på tale – masser af luft og store overflader, hvor vi kan dyrke fællesskabet. Det betyder også, at langt flere efterspørger et køkken, som udstråler kvalitet og holdbarhed.

Det smukke snedkerkøkken er derfor på vej frem.

Trenden er høj kvalitet, som typisk er forbundet med snedkerkøkkener, og så vil man som kunde være med i hele processen. Det gør ofte, at ens køkken bliver mere personligt, og rummet bliver bedst muligt udnyttet.

Snedkerkøkkenet er dog ofte forbundet med rigtig høje priser. Der findes heldigvis også mere budgetvenlige alternativer, f.eks. hvor skufferne bliver produceret efter mål. Det gør snedkerkøkkenet til virkelighed for langt flere mennesker.

2. Bæredygtighed flytter ind

Vi er slet ikke i tvivl, det er du nok heller ikke. Bæredygtighed vil fortsat være en trend i stor vækst, og 2021 bliver ikke en undtagelse. Det gælder både bæredygtige materialer, men også frekvensen med hvilken folk udskifter deres køkken.

Flere og flere forbrugere bliver bevidste om, hvordan de elementer, de køber, bliver produceret og behandlet, og hvilken kvalitet de er i.

Vi kan derfor se en tendens til, at i stedet for at skifte hele køkkenet, vælger man at udskifte skuffer, greb, bordplader og udtræk. Kvaliteten af de produkter, man vælger, får derfor større fokus, fordi man ønsker en holdbar og bæredygtig løsning.

3. Træ, træ, og mere træ

Trækøkkener er aldrig rigtig gået af mode, men vi ser alligevel, at der sker en udvikling, indenfor hvilke træsorter folk vælger, og hvordan træsorterne forarbejdes. Vi har de seneste år set, at egetræ er kommet stærkt frem, og i dag er 60-65% af alle træskuffer, vi sælger, af egetræ.

Når det kommer til forarbejdelse af skufferne, bliver de oftest holdt naturtro, enten med en klar lak eller med oliering.

Oftest bliver trækøkkener forbundet med kvalitet og holdbarhed, men også med høje priser. Her er der dog sket en rigtig stor udvikling i industrien. Prisen på den slags køkkener er blevet meget mere tilgængelige, så flere har muligheden for at vælge det lækre træ-materiale til.

4. Nordisk er det nye sort.

Der er ingen tvivl om, at den nordiske stil har været i stor vækst de seneste år, men vi tror på, at den for alvor er kommet for at blive. Især i køkkenindretningen.

Det nordiske udtryk hænger tæt sammen med lys, minimalisme og naturmaterialer, hvilket derfor er nogle af grundstenene i det nordiske køkkendesign.  Denne tendens har måske haft den største effekt på de 3 andre tendenser, vi ser i 2021. Det gode håndværk, den bæredygtige tilgang og de naturlige materialer som f.eks. træ, er alle elementer, som du vil finde i et ethvert køkken, der følger den nordiske design filosofi.